174x60-Sarmadtec-mynew-سرمد-تک-دستگاه-نوروفیدبک-نقشه-مغزی-QEEG-دستگاه-EEG-خرید-دستگاه-EEG.png

انواع تخصصی نوروفیدبک

January 6th, 2021 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “انواع تخصصی نوروفیدبک”

هنگامی که ارزیابی به پایان رسید و اهداف درمانی مشخص شد، معمولاً یک یا چند الکترود برای جلسات آموزشی نوروفیدبک بر روی پوست سر و یک یا چند الکترود روی لاله های گوش قرار می گیرد. سپس مراجع هنگام انجام یک کار مانند خواندن متن، یک نمایشگر را روی صفحه کامپیوتر تماشا می کند و به صدای بوق ها گوش می دهد. این جلسات آموزشی برای کمک به فرد در تغییر و آموزش مجدد الگوهای امواج مغزی طراحی شده است. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است نیاز به یادگیری جهت تنظیم افزایش سرعت یا اندازه امواج مغزی در مناطق خاصی از مغز داشته باشند، در حالی که مراجعان دیگر برای کاهش سرعت و دامنه امواج مغزی خود به آموزش نیاز دارند. اولین نشانه های بهبود، معمولاً در پنج تا 10 جلسه اول مورد خود را نشان می دهند. طول درمان ممکن است فقط 15 تا 20 جلسه برای اضطراب یا بی خوابی باشد، اما با سایر مشکلات مانند نقص توجه/بیش فعالی یا اختلالات یادگیری، بسته به شدت مشکل بین 30 تا 50 جلسه انجام می شود. هر جلسه معمولاً پس از اتصال الکترودها و آماده سازی، حدود 20 تا 25 دقیقه طول می کشد. معمولا در معالجه ی بیماری ها یا اختلالات پیچیده تر، یا در صورتی که چندین اختلال به صورت همزمان در فرد تشخیص داده شود، پزشک یا درمانگر نمی تواند همیشه تعداد جلسات درمانی را از قبل تعیین کند.

انواع تخصصی نوروفیدبک

چندین فرم نوروفیدبک نیز وجود دارد که در ادامه بصورت مختصر توضیح داده می شوند. هر کدام از آنها به شکل های متمایزی با روشهای سنتی نوروفیدبک که قبلاً توضیح داده شده اند تفاوت دارند و با این وجود هر یک پیشرفتهای مهم و جالب این فناوری را نشان می دهند.

نوروفیدبک پتانسیل های آهسته قشری

اگر بخواهیم مختصرا بصورت تکنیکی توضیح دهیم، پتانسیل های آهسته قشری قطب مثبت یا منفی مغناطیسی EEG در دامنه فرکانس بسیار آهسته از 3/3 هرتز تا معمولاً حدود 1.5 هرتز است. ممکن است آنها را به عنوان پایه جریانی در نظر بگیریم که فعالیت جریان متناوب EEG بر روی آن سوار می شود. به طور کلی یک تغییر منفی در پتانسیل های جریان مستقیم وجود دارد که در طی پردازش شناختی (اثرات تحریکی) رخ می دهد، در حالیکه پتانسیل های آهسته قشری ( که مثبت هستند) در هنگام مهار شبکه های قشری رخ می دهد. به عنوان مثال در حین و قبل از حمله صرع فعالیت الکتریکی قشر منفی است و همین تحریک پذیری بیش از حد قبل از بسیاری از میگرن ها نیز دیده شود. بعد از تشنج هنگامی که قشرمغز اصطلاحا خسته می شود جهت فعالیت الکتریکی مغز به سمت مثبت متمایل می شود. نوروفیدبک پتانسیل های قشری آهسته به ویژه درمورد صرع و نقص توجه/بیش فعالی انجام میشود. این نوع نوروفیدبک همچنین ممکن است پتانسیل بالایی در درمان میگرن داشته باشد. در این روش یک الکترود در قسمت مرکزی بالای سر و یک عدد در پشت هر گوش قرار می گیرد، در حالی که مراجع یا بیمار بر تغییر آیتم های بصری نمایش داده شده در کامپیوتر متمرکز میشود.

سیستم نوروفیدبکی انرژی پایین

سیستم نوروفیدبک انرژی پایین (LENS) نوعی نوروفیدبک پسیو است که اثرات خود را از طریق بازخورد ناشی از یک میدان الکترومغناطیسی بسیار کوچک که دارای قدرت میدان 18-10 (وات بر سانتی متر مربع) است تولید می کند. این بازخورد آنقدر اندک است که معادل تنها 1/400 م قدرت ورودی است که از طریق نگه داشتن تلفن همراه به گوش وارد میکنیم، و یا تقریبا معادل خروجی ای است که از باتری ساعت دریافت می کنیم. در بیماری که نسبتاً بی حرکت و با چشمان بسته است، در فواصل 1 ثانیه ای از سیمهای الکترود این جریان عبور میکند. این بازخورد به صورت 16 بار در ثانیه تنظیم می شود تا تعداد مشخصی از چرخه ها در ثانیه سریعتر از فرکانس غالب امواج مغزی باقی بماند. بیشتر نتایج تحقیقاتی که از این روش برای نوروفیدبک استفاده کرده اند و تجربیات بالینی که در مورد درمان LENS در شرایطی مانند TBI، فیبرومیالژیا، خشم، سندرم پاهای بی قرار، نقص توجه/بیش فعالی، اضطراب، افسردگی، بی خوابی و سایر شرایط منتشر شده است، دلگرم کننده است. از LENS حتی برای اصلاح مشکلات رفتاری در حیوانات استفاده شده است. از مزایای روش LENS این است که به نظر می رسد معمولاً سریعتر از نوروفیدبک سنتی نتیجه می دهد و می تواند در کودکان خردسال و در افرادی که ممکن است طولانی شدن درمان آنها را منصرف کند مورد استفاده قرار گیرد.

هموانسفالوگرافی

دو سیستم مختلف هموآنسفالوگرافی (HEG) وجود دارد که با استفاده از آنها فیدبک های مورد نظر را به مراجع می دهند و اعتقاد بر این است که می تواند بر جریان خون مغزی تأثیر بگذارد. مطالعات مختلفی گزارش کرده اند که استفاده از این روش در درمان میگرن می تواند موثر باشد.

نوروفیدبک Live Z-Score

آموزش Live Z-score نوآوری جدیدتری است که در آن معمولاً از دو، چهار یا تعداد الکترودهای بیشتر روی سر استفاده می شود. محاسبات مداوم با مقایسه نحوه عملکرد مغز بر روی متغیرهای مختلف (به عنوان مثال قدرت، عدم تقارن، تاخیر فاز، انسجام) با یک پایگاه داده هنجار محاسبه می شود. سپس بازخورد براساس این مقایسه های آماری و بصورت لحظه به لحظه در مقایسه با جامعه هنجار برای گروه سنی فرد، فراهم میشود. همانند سایر روشهای نوروفیدبک، بازخورد ارائه شده برای هدایت مغز به سمت عملکرد طبیعی است. این بازخورد اغلب شامل مشاهده یک ویدئو است که در آن زمانی که مغز عملکرد بهینه خود را نداشته باشد تصویر کمرنگ می شود و وقتی مغز نزدیک به هنجارها کار می کند تصویر وضوح می شود. مطالعات نشان داده است که این روش به خصوص در مورد بی خوابی میتواند موثر عمل کند. نتایج مطالعات مختلف که شامل QEEG های قبل و بعد از درمان هستند، بسیار دلگرم کننده است. در این رویکرد از کل کلاه 19 الکترودی نیز می توان برای نوروفیدبک استفاده کرد و همزمان QEEG هم میتوان گرفت و برای پیشرفت روند درمان مورد بررسی قرار داد.

LORETA نوروفیدبک

LORETA نوعی توموگرافی الکترومغناطیسی با وضوح پایین است. در واقع  نوعی تجزیه و تحلیل QEEG است که تخمینی از محل نواحی مختلفی از مغز که تولید کننده امواج مغزی هستند را از فعالیت EEG بیمار در یک باند فرکانس ارائه می دهد. (مثلا سینگولیت قدامی، انسولا، شکنج فیوزیفرم) در این روش نیز به یک کلاه با حداقل 19 الکترود و چنانچه گفته شد آنالیز لورتا از QEEG نیاز است. تحقیقات نشان داده است که این روش ممکن است در درمان کیس های پیچده و دشوار، یا بهبود نتایج در کیس های مختلف و همچنین در کوتاه شدن طول دوره درمان را داشته مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین گزارش های زیادی وجود دارد که نشان می دهد نتایج در مان با این روش نسبتا پایدار است.

fMRI نوروفیدبک

تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) نوعی تصویربرداری عصبی است که فعالیت مغز را در هنگام عملکرد مغز بررسی می کند. پیشرفت علمی جذاب در چند سال گذشته استفاده از fMRI برای نوروفیدبک بوده است. یک مزیت نوروفیدبک fMRI این است که می تواند عملکرد در نواحی عمیق زیر قشر مغز را بررسی کند. با این حال یکی از معایب جدی نوروفیدبک fMRI این است که بسیار گران است و با تجهیزاتی که تقریباً 1 میلیون دلار یا بیشتر هزینه دارند و همچنین هزینه های بسیار زیاد مربوط به نگهداری روزانه چنین تجهیزاتی، به نظر نمی رسد این روشی باشد که واقع بینانه در بالین به عنوان گزینه درمانی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

دفتر اداری: ولنجک، دانشگاه بهشتی، برج نوآوری، طبقه هفتم
دفتر مرکزی: تهران، شهرک والفجر، بلوار بابائیان، خیابان افق، پلاک ۰، ساختمان پارک علم و فناوری سلامت،
contact@sarmadtec.com

(021) 9109 - 6712

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت فناوران سرمد گیتی (سهامی خاص) میباشد. ۱۴۰۳-۱۳۹۵