ارتباط کووید وافسردگی
محققان دریافتند افرادی که در شش ماه گذشته دچار کووید -19 بودند بیشتر در معرض افسردگی، زوال عقل، روان پریشی و سکته مغزی قرار داشتند.
یک سوم از کسانی که قبلاً به عفونت کووید مبتلا شده بودند، به یک بیماری روانی یا عصبی مبتلا شدند. افرادی که در بیمارستان یا تحت مراقبت های ویژه بستری شده اند حتی بیشتر از این خطر برخوردارند.
دانشمندان انگلیس پرونده پزشکی الکترونیکی بیش از نیم میلیون بیمار در ایالات متحده و احتمال ابتلای آنها به یکی از 14 بیماری روانی یا عصبی رایج را بررسی کردند
از جمله این بیماری ها میتوان به:
افسردگی
سکته مغزی
خونریزی مغزی
پارکینسون
زوال عقل
اختلالات خلقی
و روان پریشی اشاره کرد.
محققان توضیح دادند اختلالات اضطرابی و خلقی شایعترین تشخیص در بین مبتلایان به کووید است و احتمالاً این موارد به دلیل استرس ناشی از مریضی سخت و یا انتقال به بیمارستان است.
علتها و اثرات
این مطالعه که در مجله روانپزشکی Lancet منتشر شده است، به صورت مشاهده ای بود. بنابراین محققان نمی توانستند بگویند که آیا کووید باعث تشخیص شده است یا خیر
اما با مقایسه گروهی از افراد مبتلا به کووید -19 با دو گروه از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و سایر بیماریهای تنفسی، محققان دانشگاه آکسفورد نتیجه گرفتند که کووید بیشتر از سایر بیماری های تنفسی با اختلالات مغزی بعدی همراه است
مبتلایان پس از کووید 16% بیشتر از سایر عفونتهای تنفسی و 44% بیشتر از افراد بهبود یافته از آنفلوانزا دچار اختلال روانشناختی یا عصبی شدند.
علاوه بر این، هرچه درجه سختی بیماری بیشتر باشد، احتمال بروز اختلالات مغزی و بیماریهای روانی بیشتر میشود
خلق و خو، اضطراب یا اختلالات روان پریشی 24%، از کل بیماران را تحت تأثیر قرار داده است، اما این میزان در بیماران بستری در بیمارستان 25%، در افرادی که تحت مراقبت های ویژه قرار داشتند 28% و در افرادی که هذیان را در طول بیماری تجربه کردند 36% بوده است
سکته های مغزی 2٪ از بیماران کووید را تحت تأثیر قرار داد و به 7٪ از بیماران بستری در ICU و 9٪ از افرادی که هذیان داشتند ، افزایش یافت.
دکتر سارا ایماریسیو ، رئیس تحقیق در آلزایمر تحقیق انگلیس ، گفت: مطالعات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به Covid-19 شدید هستند. این مطالعه جدید بررسی می کند که آیا این رابطه ممکن است در جهت دیگر نیز باشد.
“این مطالعه به علت این رابطه متمرکز نیست و مهم این است که محققان به آنچه در زمینه این یافته ها است ، برسند.
مسعود حسین ، استاد مغز و اعصاب در دانشگاه آکسفورد ، توضیح داد که شواهدی وجود دارد که دال بر ورود ویروس به مغز و آسیب مستقیم به آن است.
این می تواند اثرات غیرمستقیم دیگری داشته باشد ، به عنوان مثال با تأثیر بر لخته شدن خون، می تواند منجر به سکته شود و یا التهاب عمومی که در بدن هنگام پاسخ به عفونت اتفاق می افتد، می تواند مغز را تحت تأثیر قرار دهد.
فقط برای بیش از یک سوم افراد مبتلا به یک یا چند مورد از این شرایط ، این اولین تشخیص آنها بود.
اما حتی در مواردی که یک مشکل از قبل وجود داشته باشد ، محققان این احتمال که کووید باعث عود بیماری شده است را رد نمی کنند.
پروفسور دام تیل ویکز، از انستیتوی روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب کالج کینگ لندن ، گفت: این مطالعه سوظن ما را درمورد اینکه تشخیص Covid-19 فقط مربوط به علائم تنفسی نیست ، بلکه به مشکلات روانپزشکی و عصبی نیز مربوط می شود را تایید میکند.
بررسی بیش از شش ماه پس از تشخیص نشان داده است که” عوارض جانبی “می تواند بسیار دیرتر از حد انتظار ظاهر شود – چیزی که برای مبتلایان به Long Covid تعجب آور نیست.
اگرچه همانطور که انتظار می رفت، نتایج در بیماران بستری در بیمارستان جدی تر است ، اما این مطالعه نشان می دهد که اثرات جدی در افرادی که در بیمارستان بستری نشده اند نیز مشهود است.